شنبه 26 اسفند 1391

خمیر هزارلا یا خمیر ورقه‌ای

   نوشته شده توسط: سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی )    نوع مطلب :شیرینی پزی آسان ،



(Puff pastry)‏ نوعی خمیر چند لایه است که با قرار دادن کره داخل

  خمیر و تا کردن خمیر چندین بار و سپس پخت اون تهیه می‌شه.


این خمیر بیشتربرای تهیه پای استفاده می‌شه.

و یکی از خمیرهای پرعطر  و خوش طعم به شمار می‌آد.

 از نکات مهم در حین تهیه اون نرم نشدن کره است.

 به علت اینکه فریز کردن خمیر، پهن کردن اونو مشکل می‌کنه برای حفظ سرمای

 خمیر چند بار در یخچال خوابونده می شه و همین باعث طولانی شدن زمان تهیه

 خمیر می شه، اما خمیر آماده شده را می‌شه توی فریزر نگهداری کرد.

این خمیر اونقدرخوشمزه است که  می‌شه اونو  پس از پخت

به تنهایی صرف کرد .

یا به اون انواع مواد غذایی شیرین یا شور اضافه کرد.

مواد لازم:

آرد سفید خیلی نرم مخصوص شیرینی 500 گرم

کره 450 گرم

آب یک پیمانه

نمک یک قاشق چایخوری

(با این مقدار مواد در حدود یک کیلو خمیر به دست می آد)

آرد رو در ظرف گودی می ریزیم و نمک رو با اون مخلوط می کنیم وسط آرد

رو گود  کرده بعد 150 گرم کره  به تدریج وسط آرد می ریزیم


با نوک انگشت آرد رو کم کم با آب و کره مخلوط می کنیم تا کاملا مخلوط و

به شکل خمیری کشدار دربیاد به طوری که به دست نچسبه.

خمیر را توی یک کیسه نایلونی می ذاریم حدود یک ساعت بمونه

روی میز رو کمی آرد می پاشیم و خمیر رو با وردنه (چوب مخصوص

باز کردن خمیر) به شکل چهار گوش در حدود 20 سانتیمتر باز می کنیم و

بقیه ی کره رو  وسط این خمیر می ذاریم و خمیر رو به شکل بقچه از چهار

طرف روی کره می آریم به طوری که کره کاملا  وسط خمیر پوشیده بشه.

حالا کمی آرد روی خمیر می پاشیم و خمیر رو به شکل مستطیل  باز می کنیم

و آردهای زیادی روی خمیر رو با برس پاک می کنیم و  چهار لا تا می زنیم ،

بعد خمیر رو برمیگردونیم به طوری که عرض خمیر قبلی در دفعه بعد جای

طول خمیر بعدی بشه.


باز خمیر رو کمی آرد می پاشیم و به شکل اول باز

می کنیم تا به صورت مستطیل در بیاد و دوباره خمیر رو سه چهار لا تا می زنیم

وآن رو توی یک کیسه نایلون می ذاریم و  حدود 30 دقیقه تا نیم ساعت در

جای خنک قرار می دیم.

خمیر رو شش بار به شکل مستطیل باز می کنیم و تا می زنیم.

نکته ) قطر خمیر هر دفعه  باید در حدود 1 سانتیمتر باشه ولی در موقع طبخ

بسته به نوع شیرینی قطر اون فرق می کنه و هیچ وقت قطر خمیر از نیم

سانتیمتر کمتر و از یک سانتیمتر بیشتر نباید بشه.


برچسب ها: شیرینی ، خمیر ، خمیر ورقه ای ، خمیر هزارلا ،

هستی
جمعه 14 تیر 1398 02:42 ب.ظ
سلام روزتون بخیر
من این خمیر رو بارها درست کردم پف میکنه ولی متاسفانه خمیر یکدست بالا نمیاد لایه ها رو که نگاه می‌کنم خمیرم پیچ خورده پوشه تا لایه بسته نگذاشته باز شه با اینکه سعی کردم به خمیر فشار نیارم و یک سانت هردفعه باز کنم ولی باز هم لایه ها پیچیدن و موقع پخت جلوی باز شدن لایه ها رو میگیرن ممنون میشم ایراد کارم رو بگید.
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام عزیزم
این خمیر بسیار مشکل هست تهیه ش و باید بسیار دقیق انجام بدین مراحل کار رو گلم
با چند بار تهیه ش قلق کار دستتون میاد
شیوا
سه شنبه 28 بهمن 1393 08:50 ب.ظ
سلام خسته نباشین
من خمیرو درست کردم از کره استفاده کردم و بقطر نیم بازش. کردم. شیرینیها خوب بالا اومد عالی . اما مغز لایه های وسطی نپخته موند. اشکال از چی بوده؟
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام عزیزم
زمان پختت رو کمی بیشتر کن احتمالا" فرت حرارت لازم رو موقع پخت ایجاد نمی کنه
مریم
شنبه 26 مهر 1393 06:09 ب.ظ
سلام
این شیرینی درست کردم اما چندتا مشکل داشتم
1- خمیر کره ای که درست کرده بودم هی باز می شود الیته فکر کنم استفاده از 100 گرم کره حیوانی اینجوریش کرده بود
2- کره وقتی گذاشتم وسط دومین باز که از یخچال در اوردم از لابه لای خمیر کره بیرون می زد
3- بوی بد ذوب کره خونه در گرفته بود
4- خمیر اصلا پف نکرد
5- برای شیرینی زبان درست کرده بودم میشه ذخامت مورد نیاز خمیر برای قالب زدن چقدر باید باشه
6- کره مارگارین از کجا بخریم
7- فرق بین کره مارگارین و کره مارگارین صبحانه چیه
در کل حالم گرفته شد
ببخشید انقدر سوال کردم اخه خیلی وقت گذاشتم تهش ایجوری گریه ام در اومد
متشکرم
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام گلم
متاسفم که حاصل زحمتت خوب از آب در نیومده
1-2-3-4-5-خمیر ورقه از جمله خمیرای سخت هست(از نظر من)
خودمم بیشتر اوقات آماده شو می گیرم مگر اینکه وقت و حوصله کافی برای تازدن های مکرر و توجه کافی بهش رو داشته باشم
فقط تمرین و تکرار می تونه بهت کمک کنه گلم
6-سوپر مارکت ها و لبنیات فروشی ها
7-http://www.asriran.com/fa/news/265346/


مامان مهشید
یکشنبه 6 مهر 1393 04:39 ب.ظ
آفتاب جونم لطفا برام چنتا پست کلوچه خونگی بذار خیلیدوست دارم ولی بلد نیستم.بوس
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : چشم گلم
بانو
دوشنبه 16 تیر 1393 06:21 ب.ظ
سلام دستتون درد نكنه خیلی استفاده كردم دوستتون دارم موفق باشید
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام عزیزم
تشکر از نگاه مهربونتون
توی قلبم جا دارین
azadeh
یکشنبه 4 اسفند 1392 07:16 ب.ظ
راستی یه سوال دیگه شیرینی ناپلئونی و داتمارکی رو هم یاد میدین ؟
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : فکر نمی کنی دیگه وبمون خیلی تخصصی می شه وب شیرینی پزی؟
azadeh
یکشنبه 4 اسفند 1392 07:15 ب.ظ
ممنون از جوابتون ولی منظورتون رو از مارگارین متوجه نشدم کره صاف قنادی رو میگین یا مارگارین گیاهی شما کدوم مارک
مارگارین مصرف میکنید؟
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : مارکش مهم نیست عزیزم
مهم اینه که مارگارین باشه
کره صاف قنادی رو هم بعضیا توصیه می کنن
azadeh
یکشنبه 4 اسفند 1392 04:32 ب.ظ
خانومی چرا فقط سوالمو چاپ کردی؟ پس جوابش چی شد؟!
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : ببخش گلم از زیر دستم در رفته بر می گردم و جواب می دم
azadeh
یکشنبه 4 اسفند 1392 01:37 ب.ظ
سلام آفتاب عزیزم

میبخشی منو تو یکی از این پستها از شما آدرش خمیر هزارلا رو پرسیدم بعد ارسال سوال تازه متوجه کادر جستجو شدم در بالای صفحه و بالاخره از همین طریق پیداش کردم راستش من خیلی دوست دارم این روش تهیه خمیر ور یاد بگیرم روش دیگه شو که بقچه پیچه بلدم ولی این روش کمی سخته چون کره هایی که خورد کردم ریختم تو آرد به شکل خیلی بد فرمی خودشو تو خمیر نشون میداد مثل یه قلوه سنگ کوچیک هر چی خمیر ور باز میکردم کره ها به همون شکل به صورت خشک شده تو خمیر دیده میشدن! اینه همه خیمر رو ریختم دور حال سوال من اینه که کره ایی که شما استفاده کردین مارگارینه یا کره صاف قنادی؟ بعد وقتی کره رو قاطی آرد کردیم باید حتما به خوردش بدیم یا لازم نیست؟
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : برای تهیه این خمیر حتما" استفاده از مارگارین رو توصیه می کنم به علت دمای ذوب بالاش که خیلی بیشتر از کره هست
و توصیه بعد کمک گرفتن موقع تهیه این خمیره چرا که به علت لزوم سرد بودن و سفت بودن کره و حتی خمیر وردنه کشی روی خمیر زور و قدرت می خواد که آقای همسر حتما" کمک خوبی هستن برای این مورد
نباید خمیر رو دور می ریختی با وردنه کشی مناسب کره صاف می شد
این بار کره رو لای دو تا پلاستیک له کن و بعد بذار روی خمیر
در تمام مدت درست کردن خمیر کره،آرد،آب و دستات باید سرد باشه
این نکته بسیار مهمیه
آزی
دوشنبه 26 فروردین 1392 11:04 ق.ظ
میشه واسه داخل یخچال عروس چیزای جالب و شیک و جدید آموزش بدین؟ مرسی
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : منتظر باش گلم
شهلا
پنجشنبه 22 فروردین 1392 08:59 ب.ظ
سلام من در برنامه تلویزیونی خمیر پای سیبی دیدم که حالت کشدار داشت برنامه به زبان انگلیسی بود تا جاییکه متوجه شدم 100 گ آرد 125سی سی شیر کمی نمک رو بهمراه کمی کره آب شده کاملا مخلوط کرد وخمیر رو تو یخچال گذاشت بعد با وردنه بازش کرد روی پارچه ای آرد پاشید وخمیرو روش پهن کرد از کناره ها میکشید خمیر خیلی باز شد مخلفاتو وسطش چید اطراف خمیرو رو هم آورد و پخت شما دستور درستش رو دارید ؟؟مرسی اگه بهم بگید. با تشکر
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام عزیزم البته دستور خمیر پای همینه ولی پست امشبو ببین توضیح بیشتری سعی می کنم بدم
آزی
چهارشنبه 21 فروردین 1392 11:44 ق.ظ
سلام. ینی هر بار که تا میزنیم
به سمت خودمون بر میگردونیم باز با وردنه صاف میکنیم تا مستطیل بشه دوباره تا میزنیم؟!
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام گلم
آره همینطوره که می گی کلا" این خمیر به دلیل بارها تا خوردن به خمیر هزازلا معروف شده عزیزم
یه کلیپ از ساخت خمیر ورقه دارم که متاسفانه باز نمی شه اگه مشکل سیستمم حل شد اونو می ذارم خیلی واضح تره
همسایه دیوار به دیوار
یکشنبه 27 اسفند 1391 08:10 ق.ظ
سلام مامان آفتاب جونم... دنبالش میگشتم... مرسی که گذاشتی.
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام گلم خوشحالم که مفید بوده برات عزیزم
نرگس
شنبه 26 اسفند 1391 08:24 ق.ظ
سلام
دست گلتون درد نکنه ممنون.
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : چشم گل شما درد نکنه که نگاه می کنی و می پسندی گلم
مامان خانم
جمعه 25 اسفند 1391 10:03 ق.ظ
سلام روزت بخیر . موفق باشی عزیزم.
پاسخ سهیلا فخارزاده ( آفتاب شرقی ) : سلام گلم تشکر از لطفت
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic